Leer alles over kruiden

Wist je dat je van (on)kruid als zevenblad, veldkers of barbarakruid overheerlijke pesto kan maken? En dat Teunisbloemen je salade niet alleen opfleuren maar ook nog eens heel gezond zijn?

De cursus vindt plaats in de kruidentuin op de boerderij. Tijdens de lessen ga je ook lekker aan de slag in de tuin, en ook buiten de lesavonden om mag je langskomen om de kruidentuin te verzorgen en kruiden te oogsten.
€ 77,50

Als cursist krijg je bovendien een vriendenpas waarmee je 20% korting krijgt bij Uit Je Eigen Stad.

Medicinale kruiden
Tijdens de cursus medicinale kruiden leer je van alles over kruiden. Welke verschillende plantenfamilies zijn er? Wat maakt een kruid eigenlijk medicinaal en hoe kun je deze verwerken? Je leert welke kruiden je beter kunt zaaien, welke je beter kunt planten en hoe je kruiden kunt herkennen.

3 lesavonden

  • donderdag 13 september: lipbloemigen, je maakt basilicumpesto en bouquet garni
  • donderdag 20 september: schermbloemigen, je maakt kruidenazijn en vinaigrette voor salade
  • donderdag 27 september: rozenfamlie, je maakt weerstandsthee voor de winter

Elke les behandelen we een plantenfamilie
De les bestaat uit drie delen: werken in de tuin, een stuk theorie en kruiden verwerken, bijvoorbeeld tot kruidenpesto, hoestsiroop of een lekkere theemelange. Aan het eind van de les neem je jouw eigen gemaakte product en het recept hiervoor mee naar huis.