Het vergeten kruid van Artemis is overal te vinden en kent talrijke toepassingen voor sjamanistisch, geneeskundig, culinair, huishoudelijk en ritueel gebruik. Wildkruidenvrouw Tanja Hilgers )’ heeft een speciale band met bijvoet en laat je kennis maken met haar historie, geneeskracht en de veelzijdige toepassingen. Zij neemt je mee in sprookjes, verhalen en legenden naar de magische kracht van dit bijzondere kruid.
€ 32,50

Dit is inclusief het geïllustreerd kruidenboekje van Tanja Hilgers)’, een hapje en bijvoetdrankje. Bovendien neem je de kruidwis en wierrook aan het eind van de workshop mee naar huis.  

Maart t/m november
Zaterdag 1 september valt in de “vrouwendertiger”, een bijzondere tijd van 30 dagen waarin de kruidwis wordt verzameld: een krachtig bos geurende en genezende kruiden die je huis en huisgenoten beschermen. Jullie gaan ieder een magische kruidwis verzamelen op de boerderijakkers.

Bijvoet wierook
Bijvoet is heel geschikt als wierook en voor het reinigen van je huis, daarom maken we een smudgestik van bijvoet met tuinvrouw Jacqueline Stammeijer.