De eerste wildplukwandeling in Rotterdam Oost heeft in juni plaats gevonden. In samenwerking met GroenDoen010 gingen we met een groepje deelnemers door het Wollefoppenpark om wilde kruiden op te zoeken en plukken voor een kopje thee. Het startpunt was het terras van ‘t Groene Stekkie, het gebouw van Wollefoppengroen&co. Met het weer hadden we geluk en zijn droog gebleven tijdens de wandeling. Vanuit de gecultiveerde en wilde kruiden in de Taka-TukaTuin liepen we het pad af tussen smalle weegbree, duizendblad en krentenboompjes vol eetbare krentjes. Langs de bomen, de walnoot, tamme kastanje en de Es kwamen we bij de perma-cultuurtuin van Orion. Met elk een handje vol kruiden hebben we een verse thee gezet. De roze vlierbloesemsiroop was ook te proeven. De deelnemers kregen een plantenlexicon mee van Tuinvrouw Teunisbloem om eetbare planten te herkennen. Een geslaagde eerste editie in Oost.