Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Wildplukken in Duivenvoorde

22 maart 2019 - 21 september 2019

WILDPLUKSEIZOEN VAN START!

In maart gaat bij de Academy het wildplukseizoen officieel van start. Omdat het onze missie is om te inspireren én kennis door te geven over de heilzame effecten van het bos in de breedste zin, hebben we naast de kennismakingsworkshops met shinrin-yoku nu ook een prachtige serie wildplukworkshops op het intieme landgoed Duivenvoorde in Voorschoten. Bijzonder is ook dat de Academy het exclusieve recht heeft hier wildplukworkshops te organiseren.

Heilzame effecten
Onder leiding van (wilde) kruiden-expert en biodynamische tuinvrouw Jacqueline Stammeijer, ook verbonden aan de Warmonderhof, ontdek je de heilzame effecten van wilde planten op ons lichaam en onze geest. Je plukt en proeft zelf en krijgt natuurlijk volop culinaire tips over hoe je de wilde kruiden in de keuken kunt verwerken. Ook is er aandacht voor de juiste manier van plukken, zodat planten niet worden beschadigd en zelfs worden gestimuleerd in hun groei.

Seizoenen
Jacqueline: “elk seizoen kenmerkt zich door specifieke planten en bomen en daarom bieden we een seizoensserie aan; deze workshops zijn los te volgen, maar je kunt je ook inschrijven voor de hele serie van vier zaterdagen in de lente, zomer, nazomer en herfst”. Elke workshop wordt afgesloten met een zelf geplukte kruidenthee en een seizoenshapje van wilde kruiden dat Jacqueline al heeft voorbereid. We werken zoals altijd in kleine groepen, dus het aantal plaatsen is beperkt.

Nieuwsgierig? Klik hieronder voor meer informatie en om meteen te boeken!

https://shinrin-yoku-academy.nl/wildplukken/ 

Data: 22 maart, 20 april, 15 juni, 31 augustus, 21 september 10.00 – 12.00 uur 

 

Gegevens

Begin:
22 maart 2019
Einde:
21 september 2019
Evenement Categorie:
Website:
https://shinrin-yoku-academy.nl/wildplukken/