Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zomercursus wildplukken 2019

7 juli 2019 @ 17:00 - 13 juli 2019 @ 10:00

Zomerweek van 7 juli – 13 juli 2019. Aankomst op zondag 17.00 uur, vertrek zaterdag 10.00 uur. 5 dagen wildpluk cursusprogramma en vrije momenten in Beaune, de wijnstreek van Boulogne en wandelen in de Morvan.

Info
Jacqueline Stammeijer werkt al haar hele leven in het groen en gaat het liefst samen met anderen op ontdekkingstocht in de wereld van planten en kruiden. Door haar passie heeft ze altijd in tuinen gewerkt en volgde ze de opleiding voor biologisch-dynamische landbouw. Ze deed veel ervaring op bij verschillende biologische boerderijen en tuinderijen, waaronder veel zorgtuinen en stadslandbouwprojecten zoals Stadskwekerij Mens en Tuin in Den Haag, Stichting Orion in Rotterdam of Kruidentuinderij Rotterdamse Munt op Zuid. Bij Uit Je Eigen Stad verzorgde ze de moestuin- kruiden- en veldplukworkshops. Dit jaar verzorgt ze de masterclass wildplukken voor de Shinrin Yoku Academy te Voorschoten. Onder haar eigen bedrijfsnaam Tuinvrouw Teunisbloem biedt ze allerlei wildplukworkshops aan. Het workshopprogramma is te vinden op www.tuin-cursussen.nl. Haar liefde voor kruiden en hun geneeskrachtige werking wilt ze graag delen.

Workshop
In deze week duik je in de wereld van wilde kruiden die in je naaste omgeving voorkomen. Je ontdekt welke kruiden eetbaar, bruikbaar en geneeskrachtig zijn en welke niet. De verzamelde kruiden tijdens de wandelingen verwerk je in een gerecht van de dag: een wilde salade, pesto of kruidenolie. De producten die je op olie of azijn zet en bottelt, kun je mee naar huis nemen als souvenir van deze week in Frankrijk. Met extra kruidenkennis en uitleg leer je zelf planten herkennen en determineren naar plantenfamilie.
Met een kleine groep van minimaal 5 tot maximaal 10 deelnemers bereid je een bijgerecht en nuttigen we gezamenlijk de maaltijden. Lunch en diner worden door de gastvrouw- en heer klaar gemaakt; deze zijn vegetarisch en bereid met biologische ingrediënten.

Programma
Aan het begin van de week maken we in de ochtend een wildplukwandeling in de natuurrijke omgeving en komen we terug op het landgoed om producten te verwerken. In de middag ben je vrijaf en na het diner is er verdieping in het kruidenrijk. Halverwege de week komt er een vrije dag en aan het einde sluiten we af met een heuse Franse maaltijd met amuses, een principal en dessert vol zelfgeplukte kruiden. Op de vrije momenten is er ruimte om de lokale marktjes te bezoeken, de natuur in te gaan of een uitstapje naar de Morvan te maken. Geniet van deze zomerse kruidige week middenin hartje Frankrijk!

Kosten
Afhankelijk van de kamer ligt de prijs tussen de € 580,- en € 670,-. Inbegrepen zijn de cursus, 6 overnachtingen, elke dag ontbijt, 4 dagen lunch en 4 avonden diner, koffie/ thee en de kruidenproducten met recepten om mee te nemen.

Contact
Informatie over verblijf en reserveringen: [email protected].
Informatie over de cursus: [email protected].

Gegevens

Begin:
7 juli 2019 @ 17:00
Einde:
13 juli 2019 @ 10:00
Evenement Categorieën:
,
Website:
https://www.matheybeaudot.com/zomercursus-wildplukken/